Hej och välkommen!

Jag heter Eva Nordahl och det här är min blogg. Jag har valt att kalla sidan för Reflektioner. Reflektion betyder bl a återspegling, tanke, begrundan... Jag vill gärna dela med mig av mina bilder och hoppas att de ska återspegla mig och mitt liv. Vill också dela med mig av visdomsord som kanske leder till eftertanke och begrundan av livet och världen och värden i livet.

Alla bilder på sidan är mina egna och får endast användas med mitt medgivande.

Du hittar fler bilder på mitt Instagramkonto:

lördag 18 december 2010

Sjöstjärnor

En turist gick längs en strand vid havet. När han gått en stund kom han till en bit av stranden där det var fullt av sjöstjärnor som spolats upp av vågorna. Turisten såg en liten pojke som kastade tillbaka sjöstjärnorna, en efter en.
Turisten frågade pojken varför han gjorde så. Pojken svarade, att det var för att de inte skulle dö av syrebrist. Turisten blev förbluffad över pojkens svar och frågade om det inte kändes hopplöst.
-Det måste ju finnas tusentals sjöstjärnor bara på den här lilla strandremsan, för att inte tala om alla andra stränder, sa han. Vad tror du att det har för betydelse att du står och kastar tillbaka några av dem?
Pojken plockade upp ytterligare en sjöstjärna, tittade på den och sa sedan:
-Det har betydelse för den här sjöstjärnan.

1 kommentar:

  1. Hej Eva!

    Nu har jag hittat dig :D Jag ser fram emot att få ta del av dina bilder. De jag sett så här långt bådar gott. Dina kloka ord lockar till eftertanke och distans till ens egna vardagsbekymmer. Härligt!

    Vi ses!
    Malin

    SvaraRadera